Programul pentru sustinerea Mestesugurilor si Artizanatului

    Programul urmareste, susţinerea micilor meşteşugari în promovarea produselor proprii, conservarea şi stimularea promovării mai largi a tradiţiilor autohtone prin acordarea de alocaţii financiare nerambursabile. Aceasta alocatie, poate fi utilizata pentru stimularea pietei existente si cautarea unor piete noi de desfacere, informatizarea si pomovarea produselor si serviciilor oferite.

     Pentru acest program sunt eligibile, atat persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale, orice imm, consituit sub conditiile legii si care are in domeniul de activitate producerea si comercializarea produselor de populare si de artizanat. Mai sunt eligibile si fundatiile care se ocupa cu promovarea acestor tipuri de produse si servicii.

    De asemenea, cei care solicita aceasta finantare nerambursabila, trebuie sa aibe cel putin un an de activitate, nu au beneficiat de ajutor financiar de la stat pana in prezent si nu au datorii la bugetul de stat. Punctajul minim este de 7 puncte conform grilei de punctare iar cel maxim este de 15.

    Prin programul Mestesugurilor si Artizanatului, AFN-ul oferit de stat este de 90% din valoarea toatala a cheltuielilor eligibile, 10% fiind suportate individual sau prin credit bancar.

    Proiectul prevede ca si cheltuieli eligibile achizitia de scule, echipamente (exceptant linii de productie tehnologice, care sa distortsioneze specificul activitatii de artizanat), promovare la targuri, materiale informatice precum un computer sau laptop, dotat inclusiv cu multifunctional. dar si active necorporale, precum, site-uri de prezentare si cheltuieli de consultanta dar nu mai mult de 10%, care pot fi efectuate inainte de depunerea proiectului.

    T.V.A.-ul nu este eligibil, ca de altfel, la majoritatea proiectelor europene.

    Incredere si succes!

    Pentru mai multe informatii si consultanta pentru efectuarea documentatiei, va pot sta la dispozitie

    Stoian Sorin

    Consultant Addsor

    telefon 0767171668

    e-mail addsormanagement@yahoo.com.

UPDATE: Programul poate fi accesibil din data de 22.03.2012

Reclame

Despre addsor

Addsor Consultanta Pentru Fonduri Europene
Galerie | Acest articol a fost publicat în FONDURI GUVERNAMENTALE NERAMBURSABILE și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s